Sunday, September 27, 2009

Buttons

ini cerita lme yg asyik bermain di dlm kepala otak aku 2,3 hari lepas time aku balik beraya di kmpng aku kluang johor.lokasi di plaza bcb bersma aku,isteri dan ank tercinta.

saat aku masuk ke dlm plaza bcb ni,terus aku di flashbackkan dgn memori aku bersma fahmi gemok utk membuat button sndiri.ye itulah misi utama kami.button yg dibuat sndri utk dijual,utk dipkai sndri dgn design2 yg mantap mengikut taste kmi yg tersndiri.tanpa initiatif ini,kmi hanya mengharapkan gigs2 di sekitar kl dan jb utk memiliki button yg kmi inginkan.time tuh,xde lg bilangan kwn2 yg membuat button secare agreesif dan radikal.misi kami juga,dikuatkan dgn nafsu utk berniaga sndiri secare kecil2 lan dgn menjual button kpd rakan2 terdekat.

disebabkan kekurangan modal dlm lingkungan rm20, kami mengambil jln nekad utk mempercepatkan misi kmi.dgn selamber dan penuh keyakinan aku dan fami gemok merancang startegi utk merembat bebrapa barang yg akn digunekan the store..fahmi gemok telah bertindak sbgai attacker dan aku sebagai feeder (cover line).anta brg yg kami cube rembat ialah pen marker,pembalut plastik tebal,kertas pembalut buku kaler putih dan beberapa pen utk tujuan buat out line.so far so good.kegiatan kami berjln lancar.kami keluar dgn selamber mcm takde ape berlaku.hati giran ketawe.dlm kepala dh set nk balik n terus jlnkan operasi membuat button.

secare tibe2 ade suara memanggil kami.hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! jgn lari.suara beso tersebut bertanya,'mana barang tuh?'.....pammm...penampar jepon hinggap di pipi fahmi gemok yg gebo dan tebal.ade beberapa dialog kecil aku tak ingt.kami terus dibawa ke bilik operasi utk soalan susulan.fami gemok terus dibawak masuk utk disoal siasat.aku duduk diluar menanti dgn penuh debaran dan sabo.dlm kepala dh terbayang lokap dan tuan2 yg menanti utk membuli kami secare suka dan ria.seorang officer bertemu aku dan mengarahkan aku membayar ganti rugi sebanyar rm12.80 iaitu kos bersamaan barangan curi dr operasi kmi.dlm poket aku ade rm6 shj.itu nilai yg cukup byk aku bwk time tuh.aku ditugaskan utk membayar gnti rugi dan mendapatkan jumlah wang yg cukup utk menebus fahmi gemok keluar.tnpa berpk pnjg aku zass keluar dan mencari rakan2 terdekat.mmg payah.masing2 kering dan tak de sen langsung.aku puts smgt.ade jugak rakan2 yg memandang smcm kat aku gare2 care aku meminta bantuan dgn rse desperate sekali.

akhirnye,aku berjmpe dgn sijan.seorang kwn lme yg sering di pandang jahat oleh org2 kmpng.die telah membntu aku dgn memberi wang pinjaman sebanyak rm6 utk aku menebus fahmi gemok keluar.kami berjya dan keluar dgr slmt.opeersi membuat button tu ttp kami teruskan.hasilkan kami dpt pakai button tu di jaket,di beg dan dpt dijual kpd beberapa rakan dgn harge yg sgt berpatutan.

nota kaki : diy bg aku lebih hebat dan menjadik lebih cantek kalo kite feel sendiri experience tuh.diy tu jugak bersangkut paut dgn kesilapan dan kebaikan yg kite buat pada mse silam.dr situ kite akn belajor dan mengenal erti hidop yg sebenar.diy sbrnye tiada dlm lirik yg kite laungkan dan sehebat di perkatakan bile kite berbalah semse sndiri !!!

3 comments: